Uyku getiren yiyecekler ve içecekler


uyku-getiren-yiyecek-ve-icecekler1


Uyku getiren yiyecekler ve içecekler sayesinde uykusuzluk sorununuzu geride bırakarak geceleri huzurlu ve mışıl mışıl bir uyku çekebilirsiniz. Gün içerisinde yaşadığınız bir takım sıkıntılar, psikolojik sorunlar ya da yorgunluktan dolayı uyumakta zorlanıyorsanız uyumaya yardımcı olan yiyecek ve içecekleri tüketerek zorlanmadan yatağa yattığınız gibi uyuyabilirsiniz. Peki nedir bu uyku getiren yiyecek ve içecekler öğrenmek ister misiniz? O halde bu makalemizi okumaya devam edin.



Uyku getiren içeceklerin başında hepimizin bildiği bir içecek gelmektedir, ılık süt…Ilık sütün uykuya yardımcı olduğu yapılan ilmi araştırmalarla da kanıtlanmıştır. Ilık sütün içinde bulunan “triptofan” isimli bir madde mutluluk hormonu “serotonin” ve uyku hormonu “melatonin” yapımında kullanıldığından uyumanıza yardımcı olacaktır.

Uykuya yardımcı olan “triptofan” maddesi sadece ılık sütün içinde bulunmamaktadır. Bu maddeyi tahıllar, muz, peynir, hindi eti ve fıstık gibi besin gıdaları da içerdiğinden bu gıdaları tüketmekte rahat uyumanızı sağlar.


Kaynak: http://www.moryesil.com/saglik/uyku-getiren-yiyecekler-ve-icecekler.html


Etiketler:  ,


Reactions