Ahmet Maranki’den Egzersiz Önerileri


Egzersiz hayatımız ve sağlıklı yaşam için oldukça önemlidir. Bunun yanında kilo vermeyi düşünenler; daha doğrusu sağlıklı kilo vermeyi düşünenler içinde egzersiz olmazsa olmazlardandır. Peki doğru egzersiz nasıl yapılır? Evde nasıl egzersiz yapabilirsiniz? İşte bu sorulara cevabı Ahmet Maranki hocamız veriyor. Ahmet Maranki’nin egzersiz önerileri bu konumuzda yer alıyor.

İlk olarak Ahmet hocamız ideal bel ölçülerini bizlere veriyor. İdeal bir bel ölçüsü kadınlarda 82 cm ve altı, erkeklerde ise 88,5 cm olmalıdır. Beldeki 1,5 her cm’lik fazlalık yarım kilo yağ anlamına gelir. Egzersiz programlarındaki amaç vücutta yer alan bu yağları yok etmek bel ve göbek kısmını sıkılaştırmak ve ideal ölçülere kavuşmaktır.

egzersiz-yapma

Peki egzersiz için neler yapılmalı? Sağlıklı egzersiz neleri içermelidir?


  • İlk olarak yürüyüş oldukça önemlidir. Günde 30 dk hafif tempoda yürüyüşün oldukça fazla faydası vardır.

  • Tempolu yürüyüş ve hafif tempoda koşma, yüzme ve bisiklet gibi egzersizleri yapın.

  • Yüzme oldukça önemlidir. Yüzerek sıkı bir karına sahip olabilirsiniz. Bacak kaslarınızı düzgün hale getirebilirsiniz.

  • Yine nefes egzersizleri de oldukça önemlidir. Nefes egzersizleri yaparak metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.

  • Esneme, denge duruşları, yoga, tai chi, pilates, yer çekimine karşı direnç sağlayan hareketlerin yer aldığı uygulamalar ile merkezi kas sisteminizi geliştirebilirsiniz.


Tüm yukarıdaki uygulamalar oldukça basit ve kolayca yapabileceğiniz uygulamalardır. Bu egzersizleri hayatınıza katabilir, ekstra zaman harcamazsınız. Yürümek, bisiklete binmek ve hafif egzersizleri evde rahatlıkla yaparak ideal ölçülerinize kavuşabilirsiniz.


Kaynak: Ahmet Maranki’den Egzersiz Önerileri


Etiketler: ahmet maranki , ahmet maranki zayıflama egzersizi , maranki , zayıflama


Reactions