Sağlığınız için günde 2 kaşık bal


Balın Faydaları, Organik Balın Sağlığa Yararları



Doğanın bir mucizesi olan bal, bir çok hastalığa çare oluşu ile, cilde, sağlığa ve çocuklarda büyümeye faydaları ile bilinir. Tabi bal için söylenebilecek olanlar bu kadarla sınırlı değil. Bu yazıda balın faydalarını daha yakından öğrenmiş olacaksınız

Bal, çiçek polenlerinin arılar tarafından çeşitli işlemlerden geçerek soframıza gelen bir mucizedir.Çünkü yarım kilogram balın yapılabilmesi için 900 bin arının çalışması gerekir.Balın rengi,şeker dengesi, tadındaki farklılıklar toplandığı nektarlardan kaynaklanmaktadır.Uzmanlar balda kalsiyum,fosfor,demir,potasyum,magnezyum,sodyum kükürt, iyot gibi mineraller bakımından oldukça zengindir. Bu mucize besinin 1001 derde devası vardır.Örneğin bakteriler balla temas ettikleri zaman yaşamaları için gerekli olan nemi kaybederler ve ölürler.Ayrıca bal insan vücudunu etkileyen birçok mikroorganizmayı yok eder.

Bazı bilim adamları balı kullanarak tifo ve dizanteri mikroplarını öldürmeyi başarmışlardır.Bal sadece mikroorganizmalarla savaşmaya yaramaz ayrıca insanda kemik ve dişlerin gelişmesinde büyük rol oynar.Çocuklar ve gençler başta olmak üzere her yaşta insanın beslenmesinde büyük rol oynar.Ayrıca uzmanlar tarafından 500 hastalığın tedavisinde kullanıldığı biliniyor.Bunları şöyle sıralayabiliriz:Adele ağrılarının dinmesi,yaraların iyileşmesi,akciğer ve bademcik iltihabının giderilmesi,baş ağrısı ve baş dönmesi,cilt bozukluğu,damar tıkanıklığı,kalp çarpıntısı,hazmı kolaylaştırma,hafızayı güçlendirme gibi daha birçok hastalığın tedavisinde kullanılır.Özellikle gelişme dönemindeki çocukların bal tüketmesi çok önemlidir.


Bal çok önemli olmakla beraber maalesef balın da doğal olmayanları piyasada mevcuttur. Bu sahte ballar şekerli suyla yapılıp bozulduğu takdirde insan vücuduna çok büyük miktarda zararı dokunabilir.Balın bu kadar faydası olmakla birlikte tüketimde çok aşırıya kaçılmaması gerekir. Özellikle bazı küçük çocukların bünyesine ağır gelebilmektedir. Küçük çocuklardaki tüketiminde mutlaka aile hekimine başvurunuz.Gençler ve yetişkinlerde ise günde 2 kaşık bal yeterlidir.

Organik balı şüphelenmeden, kalitesinden tereddüt etmeden satın alabilmeniz, sağlığınız için aldığınız balın size zarar vermemesi adına çok önemlidir. Biz bu bakımdan sizlere www.markabal.com'u öneriyoruz. Hem üreticiden, hem kaliteli ve doğal hem de ekonomik.

Sağlıklı günler dileriz.


Kaynak: Sağlığınız için günde 2 kaşık bal


Etiketler: balın faydaları kısaca , balın faydaları mynet , balın faydaları nelerdir , balın faydaları nelerdir kısaca , balın faydaları pdf , balın faydaları uzman tv , balın faydaları ve zararları , balın faydaları vikipedi , balın faydaları zararları , organik bal dünyası , organik bal fiyatı , organik bal fiyatları , organik bal nasıl anlaşılır , organik bal üretimi , organik balmumu


Reactions